Jag har nu funderat ett slag. En av gubben Carlssons högtalares framstående finesser är att de är synnerligen bra att kunna förgylla en måltid med en behaglig musikupplevelse. Jag skulle inte vilja kalla det för bakgrundsskval, för det antyder att det är ett brus istället för enerverande tystnad. Nej, det handlar om atmosfärsspridande finess! Signum för en carlsson-högtalare är alltsomoftast stort ljud, liten högtalare; litet möbleringsmått; bra ljud i stort sett hela rummet etc. Ett kök/matplats är i de flesta fall ännu snålare när det gäller plats att placera högtalare.
Min uppgift för följande diskussion är; hur skulle en othogastronomisk högtalare se ut och fungera?
Krav:
- god återgivning i hela rummet, inget krav på kompromisslös exakthet i stereoperspektiv
- får inte spela "i örat" på ngn av gästerna
- smidig placering
- diskret form
O ni mästare på stereosystemfel, grupplöptider och annat hokuspokus; ruska fram lösningar!
