Moderator: Redaktörer
darkg skrev:Office 365 finns för 399 kr tex cdon
darkg skrev:Office 365 finns för 399 kr tex cdon
PerStromgren skrev:Det låter lockande, men jag förstår inte riktigt om detta är en prenumeration eller något jag kan använda i flera år.
PerStromgren skrev:Dessutom fattar jag inte vad som lagras i min dator och vad som finns i molnet.
PerStromgren skrev:darkg skrev:Office 365 finns för 399 kr tex cdon
Det låter lockande, men jag förstår inte riktigt om detta är en prenumeration eller något jag kan använda i flera år. Dessutom fattar jag inte vad som lagras i min dator och vad som finns i molnet.
Lätt googlande gav inte svaret, bäst att tillägga.
gopnik skrev:PerStromgren skrev:Det låter lockande, men jag förstår inte riktigt om detta är en prenumeration eller något jag kan använda i flera år.
Det är en ettårsprenumeration för upp till fem användare i ett hushåll.PerStromgren skrev:Dessutom fattar jag inte vad som lagras i min dator och vad som finns i molnet.
Det ingår tillgång till en molnlagringstjänst, men var du sparar saker är upp till dig.
Vill man bara ha ett traditionellt "Officepaket" att installera permanent på en riktig dator är Libreoffice både gratis och bra. Vill man skriva sina memoarer på paddans touchtangentbord kan man prenumerera på 365.
PerStromgren skrev:gopnik skrev:PerStromgren skrev:Det låter lockande, men jag förstår inte riktigt om detta är en prenumeration eller något jag kan använda i flera år.
Det är en ettårsprenumeration för upp till fem användare i ett hushåll.PerStromgren skrev:Dessutom fattar jag inte vad som lagras i min dator och vad som finns i molnet.
Det ingår tillgång till en molnlagringstjänst, men var du sparar saker är upp till dig.
Vill man bara ha ett traditionellt "Officepaket" att installera permanent på en riktig dator är Libreoffice både gratis och bra. Vill man skriva sina memoarer på paddans touchtangentbord kan man prenumerera på 365.
Tack! Det framgår inte av CDON:s produktsida att detta är en prenumeration, det tycker jag är taskigt av dem.
Jag har LibreOffice hemma också, detta är en fall-backlösning när formateringen går i drickat pga inkompatibilitet mellan MS Office och Libreoffice. Sån't händer ibland, vilket är trist.
Nattlorden skrev:Min kontakt på Systembolaget låter hälsa att de har sprit på 40%.
ChristianAndersson skrev:"Röd" Måndag på JULA 50% på all Philips (och Bacho, Fiskars, Stanley)
https://www.jula.se/Spoiler:Visa
Johan_Lindroos skrev:....
Samt att slipningen är lite brantare/flackare liknande japanstuket.
Enklare att skala lök. ....
Johan_Lindroos skrev:Här hittas dessa knivar:
https://knifeo.com/black-friday/wusthof ... l?___SID=U
https://knifeo.com/black-friday/wusthof ... l?___SID=U
Jag slog till på båda dessa, fast jag egentligen inte behöver någon av dem. Den stora nya ska jag ha hemma och den gamla får då vara på landet. Dotra min kommer få samma setup i julklapp så hon kan skära på i tjugofem år + hon också!
Johan_Lindroos skrev:CDON kör 20% på musik och film. Jag köpte ett gäng. Dessutom har de vissa UHD BD för 2 för 300:-. Black friday på CDON gäller över hela helgen.
Sedan kan jag tipsa om en av mina favoritköksknivar, en "vanlig" Wüsthof Dreizakwerk fast i en specialvariant. Om man bara ska ha EN kniv så tycker jag att en kockkniv som är längre än 20 cm är perfekt. Min 23 cm CLASSIC har jag haft i runt 25 år och den är fortfarande väldigt "lagom", bra balans.
Nu finns det en ny ovanlig variant på Classic där bolstret inte går ända ned till eggen. Serien heter "Cordon Bleu":
Detta gör att kniven går att våtslipa mycket enklare!
Dessutom har de tunnat ut bladet med 30% vilket gör den lättare.
Samt att slipningen är lite brantare/flackare liknande japanstuket.
Enklare att skala lök.
Såhär ser den ut:
[ Bild ]
Eftersom bladet är lite tunnare, och jag tror att handtaget är likadant som Classic, så gissar jag att kniven får en bra balans, d.v.s. hyfast ordentligt med vikt bakom/vid handen. Jag har en annan kniv som har en liten vikt i bakkant som gör den underbar att hantera.
Jag vill inte rekommendera 20 cm, den har tråkig böj längs eggen. 23 cm är lite mindre böjd vilket gör den trevligare. Viktigt tips!
Fast jag har många andra knivar som är mycket dyrare, tycker jag alltid om att använda min gamla Classic 23 cm.
Stålet är inte suuuperhårt, men håller ändå skärpan relativt länge tycker jag. En bra kompromiss som känns allround. Går rätt enkelt att våtslipa.
Nu för 599:- (50% rabatt) vilket jag ser som ett pris som gör att det är inget att tveka över.
Det finns en liten matchande skalkniv för 249:- också om man vill ha en sån också.
Här hittas dessa knivar:
https://knifeo.com/black-friday/wusthof ... l?___SID=U
https://knifeo.com/black-friday/wusthof ... l?___SID=U
Jag slog till på båda dessa, fast jag egentligen inte behöver någon av dem. Den stora nya ska jag ha hemma och den gamla får då vara på landet. Dotra min kommer få samma setup i julklapp så hon kan skära på i tjugofem år + hon också!
Om man vill kosta på sig mer pengar på en kniv så gillar jag min xxxxxx väldigt bra, men den kostar typ 3000, alltså fem gånger så mycket. Frågan är väl om det egentligen är värt det? Utan tanke på priset så är det värt de 3000 kronorna. Om man däremot tänker att man inte vill lägga mer än 600 spänn på en kniv, då är det Drezacken grymt asbra! Den kommer att vara till glädje under måååååånga år framöver.
Waxxarn skrev:Det är slipvinkeln på eggen. Japanska knivar har c:a 15 grader och europeiska knivar runt 20—25 grader
petersteindl skrev:Johan_Lindroos skrev:CDON kör 20% på musik och film. Jag köpte ett gäng. Dessutom har de vissa UHD BD för 2 för 300:-. Black friday på CDON gäller över hela helgen.
Sedan kan jag tipsa om en av mina favoritköksknivar, en "vanlig" Wüsthof Dreizakwerk fast i en specialvariant. Om man bara ska ha EN kniv så tycker jag att en kockkniv som är längre än 20 cm är perfekt. Min 23 cm CLASSIC har jag haft i runt 25 år och den är fortfarande väldigt "lagom", bra balans.
Nu finns det en ny ovanlig variant på Classic där bolstret inte går ända ned till eggen. Serien heter "Cordon Bleu":
Detta gör att kniven går att våtslipa mycket enklare!
Dessutom har de tunnat ut bladet med 30% vilket gör den lättare.
Samt att slipningen är lite brantare/flackare liknande japanstuket.
Enklare att skala lök.
Såhär ser den ut:
[ Bild ]
Eftersom bladet är lite tunnare, och jag tror att handtaget är likadant som Classic, så gissar jag att kniven får en bra balans, d.v.s. hyfast ordentligt med vikt bakom/vid handen. Jag har en annan kniv som har en liten vikt i bakkant som gör den underbar att hantera.
Jag vill inte rekommendera 20 cm, den har tråkig böj längs eggen. 23 cm är lite mindre böjd vilket gör den trevligare. Viktigt tips!
Fast jag har många andra knivar som är mycket dyrare, tycker jag alltid om att använda min gamla Classic 23 cm.
Stålet är inte suuuperhårt, men håller ändå skärpan relativt länge tycker jag. En bra kompromiss som känns allround. Går rätt enkelt att våtslipa.
Nu för 599:- (50% rabatt) vilket jag ser som ett pris som gör att det är inget att tveka över.
Det finns en liten matchande skalkniv för 249:- också om man vill ha en sån också.
Här hittas dessa knivar:
https://knifeo.com/black-friday/wusthof ... l?___SID=U
https://knifeo.com/black-friday/wusthof ... l?___SID=U
Jag slog till på båda dessa, fast jag egentligen inte behöver någon av dem. Den stora nya ska jag ha hemma och den gamla får då vara på landet. Dotra min kommer få samma setup i julklapp så hon kan skära på i tjugofem år + hon också!
Om man vill kosta på sig mer pengar på en kniv så gillar jag min xxxxxx väldigt bra, men den kostar typ 3000, alltså fem gånger så mycket. Frågan är väl om det egentligen är värt det? Utan tanke på priset så är det värt de 3000 kronorna. Om man däremot tänker att man inte vill lägga mer än 600 spänn på en kniv, då är det Drezacken grymt asbra! Den kommer att vara till glädje under måååååånga år framöver.
Beställt båda + en Wüsthof Xline Brödkniv 23 cm. Är den ok? Kan egentligen inget om knivar men mina gamla sunkiga knivar är helslöa och ligger klasser under allt annat jag har i köket.
Med vänlig hälsning
Peter
sportbilsentusiasten skrev:Johan_Lindroos skrev:Här hittas dessa knivar:
https://knifeo.com/black-friday/wusthof ... l?___SID=U
https://knifeo.com/black-friday/wusthof ... l?___SID=U
Jag slog till på båda dessa, fast jag egentligen inte behöver någon av dem. Den stora nya ska jag ha hemma och den gamla får då vara på landet. Dotra min kommer få samma setup i julklapp så hon kan skära på i tjugofem år + hon också!
Mycket bra tips!!
Även jag köper ett set till min dotter. Säg inget till henne
Laila skrev:Waxxarn skrev:Det är slipvinkeln på eggen. Japanska knivar har c:a 15 grader och europeiska knivar runt 20—25 grader
Tack Waxxarn, men det var själva uttrycket "brantare/flackare" som var/är problematiskt för maj. Jmf "brantare/mindre brant" som jag tyder uttrycket som . . . typ.
FBK skrev:MYCKET bra tips Johan, bra knivar är sällan man läser om. För egen del så del så blev det 9 filmer ifrån 2016-2017 ifrån Discshop (500kr)dvs vad plånboken tålde. Hade jag haft råd så hade jag köpt Sony UBP-X800 som kostade under hälften av nypriset .
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 13 gäster