Sådana är de/vi?

Generell diskussion om hifi och områden runt hifi.

Moderator: Redaktörer

Användarvisningsbild
matså
Inaktiverad
 
Inlägg: 11985
Blev medlem: 2003-08-11
Ort: Löddeköpinge/Skåne

Inläggav matså » 2008-06-01 15:32

Britt-Gunnar skrev:
shifts skrev:Bekommer det er inte att prata om folk som finns på forumet så där? Det gör mig illa till mods. Det skulle gälla för vem som helst ska tilläggas som blir omnämd så där.

nej inte direkt sysslar man med den typen av bluffverksamhet (kablar för flera hundratusen 8O ) så kan man vara väl värd en känga, dock var kanske inte pajas väl valt skulle varit bondfångare. För övrigt om du läser det dom skriver på andra forum ser du att dom inte är några guds änglar direkt


Har han kablar för flera hundra tusen?? Men är det inte upp till köparen och bedömma det? Är köparen nöjd så är väl det bra, inte upp till oss andra.
Nu med Monitor Audio RX6, Yamaha 673. Ber om ursäkt för att min IQ är över den normala!

Användarvisningsbild
Britt-Gunnar
 
Inlägg: 6890
Blev medlem: 2007-08-12

Inläggav Britt-Gunnar » 2008-06-01 16:18

mats skrev:
Britt-Gunnar skrev:
shifts skrev:Bekommer det er inte att prata om folk som finns på forumet så där? Det gör mig illa till mods. Det skulle gälla för vem som helst ska tilläggas som blir omnämd så där.

nej inte direkt sysslar man med den typen av bluffverksamhet (kablar för flera hundratusen 8O ) så kan man vara väl värd en känga, dock var kanske inte pajas väl valt skulle varit bondfångare. För övrigt om du läser det dom skriver på andra forum ser du att dom inte är några guds änglar direkt


Har han kablar för flera hundra tusen?? Men är det inte upp till köparen och bedömma det? Är köparen nöjd så är väl det bra, inte upp till oss andra.

så du menar att en produkt legitimeras bara det finns köpare?

Användarvisningsbild
phloam
redaktör / tetra
 
Inlägg: 16078
Blev medlem: 2006-03-25
Ort: Stora Mellby

Inläggav phloam » 2008-06-01 16:22

A. Folk som tycker det är kul med hifi och i viss mån även musik
F. Folk som tycker det är kul med hifi och i viss mån även musik


(Kanske att det på Faktiskt finns fler som faktiskt.se inte gillar hifi-teknik; jag vet inte då jag mest hänger här.)

Användarvisningsbild
Birger
007
 
Inlägg: 2132
Blev medlem: 2003-10-10
Ort: Det mytomspunna södermalm

Inläggav Birger » 2008-06-01 16:35

Bekommer det er inte att prata om folk som finns på forumet så där? Det gör mig illa till mods. Det skulle gälla för vem som helst ska tilläggas som blir omnämd så där.


Nej. Inte det allra minsta :twisted:

Användarvisningsbild
IngOehman
 
Inlägg: 48470
Blev medlem: 2003-09-28
Ort: K-PAX via Tellus

Inläggav IngOehman » 2008-06-01 16:49

subjektivisten skrev:
MrUncool skrev:Min erfarenhet av både forum och arbetsliv pekar på att det är när de svåra frågorna (måste tänka och värdera själv) dyker upp som det blir jobbigt för fikarna. För att få behålla den trevliga och mysiga atmosfären så försöker man därför ofta stänga dörren för tex relevans och logik. Finns det dessutom fikadeltagare som tjänar pengar på att "myset" hålls ostört blir det naturligtvis än mer accentuerat.

Håller helt med.

Jag håller också med.


Vh, iö
Fd psykoakustikforskare & ordf LTS. Nu akustiker m specialiteten
studiokontrollrum, hemmabiosar & musiklyssnrum. Även Ch. R&D
åt Carlsson och Guru, konsult åt andra + hobbyhögtalartillv (Ino).

Användarvisningsbild
IngOehman
 
Inlägg: 48470
Blev medlem: 2003-09-28
Ort: K-PAX via Tellus

Inläggav IngOehman » 2008-06-01 16:49

Magnuz skrev:
shifts skrev:Bekommer det er inte att prata om folk som finns på forumet så där? Det gör mig illa till mods. Det skulle gälla för vem som helst ska tilläggas som blir omnämd så där.

Håller med. Det är dålig stil oavsett om det är folk som finns på forumet eller ej.

Håller med om det också.


Vh, iö
Fd psykoakustikforskare & ordf LTS. Nu akustiker m specialiteten
studiokontrollrum, hemmabiosar & musiklyssnrum. Även Ch. R&D
åt Carlsson och Guru, konsult åt andra + hobbyhögtalartillv (Ino).

Användarvisningsbild
IngOehman
 
Inlägg: 48470
Blev medlem: 2003-09-28
Ort: K-PAX via Tellus

Inläggav IngOehman » 2008-06-01 17:05

hifi-skeptikern skrev:A. Det är viktigare att lyssna
F. Det är viktigare att mäta

A. Det är viktigare att lyssna
F. Det är viktigare att teoretisera

A. Lyssningstester säger att A. är bättre än F.
F. Mätningar samt dåligt underbyggda teorier säger att F. är bättre än A.

A. Sinneblandad sanning
F. Mytbildad sanning

A. Fuck F.
F. Fuck A.

Är det inte snarare:

A. Dom säger att det viktiga är att mäta, och även om de påstår att de inte säger det, så tycker de det!
F. Det ENDA viktiga är hur det låter, men ledtrådar till eventuella brister kan man ofta få när man mäter. Det är den enda orskaken att man kan välja mäta något - att man vill kunna åtgära det.


Vh, iö
Fd psykoakustikforskare & ordf LTS. Nu akustiker m specialiteten
studiokontrollrum, hemmabiosar & musiklyssnrum. Även Ch. R&D
åt Carlsson och Guru, konsult åt andra + hobbyhögtalartillv (Ino).

Användarvisningsbild
Max_Headroom
Adventurer
 
Inlägg: 19287
Blev medlem: 2003-10-03
Ort: Metropolis, men passet är från Moskva

Inläggav Max_Headroom » 2008-06-01 22:34

A: lättsmält demo-jazz
F: Nina Hagen

A: Kostym
F: Bar underkropp

Edit (äggkokning)
A: 3 minuter
F: 25 minter
Denna signatur är endast för privat bruk. Vänligen läs ej!

Användarvisningsbild
Supernollan
 
Inlägg: 686
Blev medlem: 2005-11-26
Ort: Skåne

Inläggav Supernollan » 2008-06-02 00:01

Max_Headroom skrev:Edit (äggkokning)
A: 3 minuter
F: 25 minter


A:
Lägg ägget i en kastrull med vatten och koka några minuter.

F:
Rostfritt ståls motståndskraft mot korrosion kommer av att stålet
legerats med krom. Då kromhalten överstiger ca 10,5 % bildas på
stålet en tunn hinna som passivt skyddar det underliggande stålet mot
vidare oxidation. Ytskiktet, som består av kromoxid, är bara ett fåtal
nanometer tjockt och osynligt för blotta ögat. Om stålets yta skadas,
återbildas ytskiktet mycket snabbt förutsatt att det finns syre
tillgängligt i omgivningen. Den kemiska motståndskraften i rostfritt stål
ökar med stigande kromhalt, men den ökar även med minskande
kolhalt så man försöker hålla kolhalten i rostfritt stål under 0,25 %.
Rostfritt stål uppfanns av Harry Brearley år 1912 som under experiment
med olika legeringar till kanonrör upptäckte att järn-kromlegeringar inte
rostade. En allmänt förekommande missuppfattning om rostfritt stål är
att det inte rostar överhuvudtaget. Faktum är dock att allt stål kan
rosta under rätta betingelser, men rostfritt stål har en betydligt högre
motståndskraft mot rostangrepp och annan korrosion än andra stål.
Den rekommenderade benämningen är därför rosttrögt stål. Till
kastruller används normalt sett stål av kvaliteten 18/8 eller 18/10.

Vatten är en kemisk förening av väte och syre med den kemiska
beteckningen H2O. Vetenskapliga namn är diväteoxid, divätemonoxid
och dihydrogenmonoxid. Ordet ’vatten’ är ett indoeuropeiskt arvord,
ytterst från den urindoeuropeiska roten wed. Från denna igenkänner
man ord som svenskans ’ vinter’ (ungefär ’täckt av vatten’),
engelskans ’water’, ’wash’ med flera, tyskans ’Wasser’, finskans ’vesi’,
ungerskans ’wiz’, ryskans ’voda’ och ’vodka’ (litet vatten). Från den
urindoeuropeiska avledningen ud-ro igenkänner man ord som
grekiskans ’hydro (vatten) och ’hydra’ och svenskan ’utter’. Från den
urindoeuropeiska avledningen agwjo igenkänner man latinets ’aqua’.
Vattenmolekylen är universums andra vanligaste fleratomiga molekyl,
endast överträffad av den omättade hydroxylradikalen OH. Vatten är
ett rikligt förekommande ämne på jorden. Mer än 70 % av jordens yta
är täckt av vatten och mycket vatten är detta förutom bundet i kemiska
föreningar och i glaciärernas is och i tundrans permafrost. Allt liv på
jorden är beroende av vatten. Det vatten som människor konsumerar
kallas dricksvatten. Sådant vatten måste ha egenskaper som gör det
tjänligt för vår ämnesomsättning. Det får exempelvis inte ha för hög
salthalt, inte vara kontaminerat med giftiga ämnen och helst inte vara
smittat av sjukdomsalstrande organismer. Vatten är människas absolut
viktigaste och mest nödvändiga livsmedel. När vatten når sin kokpunkt
omvandlas det till vattenånga, och det gäller därför att noggrannt
kalkylera åtgången under den tid som ägget kokas, för att undvika att
ägget bränns vid när allt vatten har avdunstat.

Koktiden varierar med äggets storlek och skalets tjocklek. Den
vanligaste formeln är X = D x 4 / S ^ hypotenusan av spisplattans
effekt i watt, där D = äggets diameter, och S är skalets tjocklek i
mikrometer.

När ägget är färdigkokt skall det avlägsnas från plattan omgående,
och kastrullens heta vatten skall bytas mot kallt vatten ur kranen.
Man kan använda en multimeter med tempmätare för att mäta värmen
vid äggets skal, och sedan låta det svalna tills önskad temperatur har
uppnåtts. Runt 20 grader brukar vara en transparent temperatur
inomhus vintertid, några grader varmare sommartid..

:wink:

(lånat från wikipedia + påhittat)
Senast redigerad av Supernollan 2008-06-02 00:49, redigerad totalt 1 gång.
B&W 804S, Velodyne DD18, Denon AVR-4306, Rotel RB-1080, Asus Essence ST.

/Ageve

Användarvisningsbild
Laila
 
Inlägg: 10970
Blev medlem: 2005-05-31
Ort: Nattmössan

Inläggav Laila » 2008-06-02 00:13

:) :) :D

johanrohm
 
Inlägg: 1331
Blev medlem: 2007-12-18

Inläggav johanrohm » 2008-06-02 00:56

qwerty
Senast redigerad av johanrohm 2012-08-24 16:54, redigerad totalt 1 gång.

Användarvisningsbild
petersteindl
Der Eiermann
 
Inlägg: 41383
Blev medlem: 2007-04-17
Ort: Härnösand

Inläggav petersteindl » 2008-06-02 01:53

johanrohm skrev:Så fick man veta att man går i otakt med "Faktiskt"… :roll: :? 8)

JR


Grattis :)
PS

Användarvisningsbild
matså
Inaktiverad
 
Inlägg: 11985
Blev medlem: 2003-08-11
Ort: Löddeköpinge/Skåne

Inläggav matså » 2008-06-02 05:41

Britt-Gunnar skrev:
mats skrev:
Britt-Gunnar skrev:
shifts skrev:Bekommer det er inte att prata om folk som finns på forumet så där? Det gör mig illa till mods. Det skulle gälla för vem som helst ska tilläggas som blir omnämd så där.

nej inte direkt sysslar man med den typen av bluffverksamhet (kablar för flera hundratusen 8O ) så kan man vara väl värd en känga, dock var kanske inte pajas väl valt skulle varit bondfångare. För övrigt om du läser det dom skriver på andra forum ser du att dom inte är några guds änglar direkt


Har han kablar för flera hundra tusen?? Men är det inte upp till köparen och bedömma det? Är köparen nöjd så är väl det bra, inte upp till oss andra.

så du menar att en produkt legitimeras bara det finns köpare?


Ja många är nöjda och har provat, den heliga Ekk men ändå ansett Jormas eller andra dyrkablar bättre. Det är ju upp till dem då
Nu med Monitor Audio RX6, Yamaha 673. Ber om ursäkt för att min IQ är över den normala!

Användarvisningsbild
IngOehman
 
Inlägg: 48470
Blev medlem: 2003-09-28
Ort: K-PAX via Tellus

Inläggav IngOehman » 2008-06-02 13:46

Definiera "har provat" ;)


Vh, iö
Fd psykoakustikforskare & ordf LTS. Nu akustiker m specialiteten
studiokontrollrum, hemmabiosar & musiklyssnrum. Även Ch. R&D
åt Carlsson och Guru, konsult åt andra + hobbyhögtalartillv (Ino).

Användarvisningsbild
IngOehman
 
Inlägg: 48470
Blev medlem: 2003-09-28
Ort: K-PAX via Tellus

Inläggav IngOehman » 2008-06-02 13:47

Supernollan skrev:
Max_Headroom skrev:Edit (äggkokning)
A: 3 minuter
F: 25 minter


A:
Lägg ägget i en kastrull med vatten och koka några minuter.

F:
Rostfritt ståls motståndskraft mot korrosion kommer av att stålet
legerats med krom. Då kromhalten överstiger ca 10,5 % bildas på
stålet en tunn hinna som passivt skyddar det underliggande stålet mot
vidare oxidation. Ytskiktet, som består av kromoxid, är bara ett fåtal
nanometer tjockt och osynligt för blotta ögat. Om stålets yta skadas,
återbildas ytskiktet mycket snabbt förutsatt att det finns syre
tillgängligt i omgivningen. Den kemiska motståndskraften i rostfritt stål
ökar med stigande kromhalt, men den ökar även med minskande
kolhalt så man försöker hålla kolhalten i rostfritt stål under 0,25 %.
Rostfritt stål uppfanns av Harry Brearley år 1912 som under experiment
med olika legeringar till kanonrör upptäckte att järn-kromlegeringar inte
rostade. En allmänt förekommande missuppfattning om rostfritt stål är
att det inte rostar överhuvudtaget. Faktum är dock att allt stål kan
rosta under rätta betingelser, men rostfritt stål har en betydligt högre
motståndskraft mot rostangrepp och annan korrosion än andra stål.
Den rekommenderade benämningen är därför rosttrögt stål. Till
kastruller används normalt sett stål av kvaliteten 18/8 eller 18/10.

Vatten är en kemisk förening av väte och syre med den kemiska
beteckningen H2O. Vetenskapliga namn är diväteoxid, divätemonoxid
och dihydrogenmonoxid. Ordet ’vatten’ är ett indoeuropeiskt arvord,
ytterst från den urindoeuropeiska roten wed. Från denna igenkänner
man ord som svenskans ’ vinter’ (ungefär ’täckt av vatten’),
engelskans ’water’, ’wash’ med flera, tyskans ’Wasser’, finskans ’vesi’,
ungerskans ’wiz’, ryskans ’voda’ och ’vodka’ (litet vatten). Från den
urindoeuropeiska avledningen ud-ro igenkänner man ord som
grekiskans ’hydro (vatten) och ’hydra’ och svenskan ’utter’. Från den
urindoeuropeiska avledningen agwjo igenkänner man latinets ’aqua’.
Vattenmolekylen är universums andra vanligaste fleratomiga molekyl,
endast överträffad av den omättade hydroxylradikalen OH. Vatten är
ett rikligt förekommande ämne på jorden. Mer än 70 % av jordens yta
är täckt av vatten och mycket vatten är detta förutom bundet i kemiska
föreningar och i glaciärernas is och i tundrans permafrost. Allt liv på
jorden är beroende av vatten. Det vatten som människor konsumerar
kallas dricksvatten. Sådant vatten måste ha egenskaper som gör det
tjänligt för vår ämnesomsättning. Det får exempelvis inte ha för hög
salthalt, inte vara kontaminerat med giftiga ämnen och helst inte vara
smittat av sjukdomsalstrande organismer. Vatten är människas absolut
viktigaste och mest nödvändiga livsmedel. När vatten når sin kokpunkt
omvandlas det till vattenånga, och det gäller därför att noggrannt
kalkylera åtgången under den tid som ägget kokas, för att undvika att
ägget bränns vid när allt vatten har avdunstat.

Koktiden varierar med äggets storlek och skalets tjocklek. Den
vanligaste formeln är X = D x 4 / S ^ hypotenusan av spisplattans
effekt i watt, där D = äggets diameter, och S är skalets tjocklek i
mikrometer.

När ägget är färdigkokt skall det avlägsnas från plattan omgående,
och kastrullens heta vatten skall bytas mot kallt vatten ur kranen.
Man kan använda en multimeter med tempmätare för att mäta värmen
vid äggets skal, och sedan låta det svalna tills önskad temperatur har
uppnåtts. Runt 20 grader brukar vara en transparent temperatur
inomhus vintertid, några grader varmare sommartid..

:wink:

(lånat från wikipedia + påhittat)


Dom där "A:" verkar konstiga. Som om de inte brydde sig liksom. :o


Vh, iö
Fd psykoakustikforskare & ordf LTS. Nu akustiker m specialiteten
studiokontrollrum, hemmabiosar & musiklyssnrum. Även Ch. R&D
åt Carlsson och Guru, konsult åt andra + hobbyhögtalartillv (Ino).

MacBruce
 
Inlägg: 3723
Blev medlem: 2007-10-29

Inläggav MacBruce » 2008-06-02 16:16

IngOehman skrev:
Supernollan skrev:
Max_Headroom skrev:Edit (äggkokning)
A: 3 minuter
F: 25 minter


A:
Lägg ägget i en kastrull med vatten och koka några minuter.


Dom där "A:" verkar konstiga. Som om de inte brydde sig liksom. :o


Det finns ju faktsikt.se noggranna anvisningar för hur man kokar ägg. Bara att följa receptet: http://newton.ex.ac.uk/teaching/CDHW/egg/
--

Användarvisningsbild
matså
Inaktiverad
 
Inlägg: 11985
Blev medlem: 2003-08-11
Ort: Löddeköpinge/Skåne

Inläggav matså » 2008-06-02 17:01

ett gott ägg skall kokas i 9-10 minuter(det skall läggas i det kokande vattnet). Gott till äggamacka. :)
Nu med Monitor Audio RX6, Yamaha 673. Ber om ursäkt för att min IQ är över den normala!

Användarvisningsbild
Almen
Hilbert
 
Inlägg: 18621
Blev medlem: 2005-01-01
Ort: Göteborg

Inläggav Almen » 2008-06-02 18:19

Men det allra hippaste (eller nördigaste, beroende på intresse) är att processa ägget i upp till 45 minuter.
"Nämn tre av de köttätande växter som vid mässan i Hannover med hull och hår slukade den då ditresta gosskören. Svara!"

Användarvisningsbild
Piotr
 
Inlägg: 12464
Blev medlem: 2005-02-06

Inläggav Piotr » 2008-06-02 18:42

mats skrev:ett gott ägg skall kokas i 9-10 minuter(det skall läggas i det kokande vattnet). Gott till äggamacka. :)


Usch då blir ju äggagulan snusatorr ju! :? :) :wink:


/Peter

Användarvisningsbild
Bill50x
Trevlig prick
 
Inlägg: 32766
Blev medlem: 2004-07-15
Ort: Bromma-Stockholm

Inläggav Bill50x » 2008-06-02 18:59

Piotr skrev:
mats skrev:ett gott ägg skall kokas i 9-10 minuter(det skall läggas i det kokande vattnet). Gott till äggamacka. :)


Usch då blir ju äggagulan snusatorr ju! :? :) :wink:


Personligen föredrar jag 8 minuter och sedan kyler man kvickt ner ägget så det inte efterkokar. Då blir gulan fast men krämig. Supergott på en räkmacka eller som ägghalvor med majonäs och stenbitsrom. Inte fel heller som äggmacka med kaviar på...


/ B

Användarvisningsbild
Conny
 
Inlägg: 698
Blev medlem: 2006-09-24
Ort: Ekerö

Inläggav Conny » 2008-06-02 21:43

Supernollan: :lol: :lol: :lol:

Samt: Äggmacka med ansjovis!

Conny

Användarvisningsbild
phloam
redaktör / tetra
 
Inlägg: 16078
Blev medlem: 2006-03-25
Ort: Stora Mellby

Inläggav phloam » 2008-06-02 22:38

A: ägget kom före hönan
F: hönan kom före ägget


(Gör "de andra" såna här trådar också....? 8O )

Användarvisningsbild
johanu
 
Inlägg: 366
Blev medlem: 2005-05-01
Ort: 08

Inläggav johanu » 2008-06-02 23:36

A: Ägget kom före hönan.

F: Vilket som kom först spelar ingen roll för smaken. Ägg är gott, men kyckling godare än höna. Hmmm... vilket vin ska vi ha?
Allmänt HiFi-nojjig och nyfiken.

Användarvisningsbild
KarlXII
Dussinmänniska
 
Inlägg: 28546
Blev medlem: 2007-02-17
Ort: Himlafiket

Inläggav KarlXII » 2008-06-03 00:24

A: Bruna ägg från frigående sprätthöns på ekologiskt foder kostar lite mer, men smakar godare.

F: Objektiva blindtester visar att ingen subjektiv smakskillnad föreligger mellan ovanstående och finska industriägg från burhöns.

Kaffekoppen
Inaktiverad
 
Inlägg: 20003
Blev medlem: 2006-01-19

Inläggav Kaffekoppen » 2008-06-03 07:48

Bill50x skrev:
Piotr skrev:
mats skrev:ett gott ägg skall kokas i 9-10 minuter(det skall läggas i det kokande vattnet). Gott till äggamacka. :)


Usch då blir ju äggagulan snusatorr ju! :? :) :wink:


Personligen föredrar jag 8 minuter och sedan kyler man kvickt ner ägget så det inte efterkokar. Då blir gulan fast men krämig. Supergott på en räkmacka eller som ägghalvor med majonäs och stenbitsrom. Inte fel heller som äggmacka med kaviar på...


/ B
Bill är ju en gourmet av högt rankad art :)

Användarvisningsbild
Vee-Eight
Admin emeritus
 
Inlägg: 15024
Blev medlem: 2003-08-03
Ort: ogonalt

Inläggav Vee-Eight » 2008-06-03 09:31

Nu är det långt från hifi-diskussion. Gör om, gör rätt!
- Carlsson Illuminati -
"Frågetecknet är hur många det är som vet hur man njuter av livet." - Sista Ordet

Ständig sekreterare VästerGÖK

Användarvisningsbild
matså
Inaktiverad
 
Inlägg: 11985
Blev medlem: 2003-08-11
Ort: Löddeköpinge/Skåne

Inläggav matså » 2008-06-03 11:06

Piotr skrev:
mats skrev:ett gott ägg skall kokas i 9-10 minuter(det skall läggas i det kokande vattnet). Gott till äggamacka. :)


Usch då blir ju äggagulan snusatorr ju! :? :) :wink:


/Peter


Tänk på att jag lägger i dem när vattnet kokar, vissa lägger dem direkt i det kalla och räknar inte med tiden mellan det är kallt och det kokar.


Till hifin

Det är sådana här gnäll på varandra som gör att vi aldrig kommer vidare till exempel ett krafttag om det dåliga ljudet som finns på de flesta plattor. osv
Nu med Monitor Audio RX6, Yamaha 673. Ber om ursäkt för att min IQ är över den normala!

Föregående

Återgå till Generellt om hifi


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: idea och 18 gäster